Gebruiksaanwijzing

Stap 1 – Levering
Komt uw plantenbak uit voorraad? Ga dan verder naar stap 2. Heeft u een maatwerk plantenbak of geeft de bezorger aan dat uw plantenbak recent geproduceerd is? Laat dan uw plantenbak zoals de bezorger aangeeft nog 3 à 4 dagen uitharden.

Stap 2 – Verwijderen plastic
Verwijder de plastic beschermlaag circa 5 cm van de onderkant. Dit is zeer belangrijk, want wanneer de plantenbak gevuld is, kunt u door het gewicht van de aarde het plastic er niet meer onderuit krijgen. Wij adviseren om het restant van het plastic te laten zitten, zodat deze niet vies wordt bij het vullen van de plantenbak.

Stap 3 – Plantenbak plaatsen
Zet de plantenbak ongevuld op de juiste plek. Hij is licht van gewicht maar met z’n tweeën gaat dit toch een stuk makkelijker. Zorg ervoor dat terwijl u naar de bestemming van de plantenbak loopt er geen obstakels in de weg liggen. Pas op dat uw plantenbak niet langs een muur of metalen of scherpe voorwerpen komt. Direct contact met een van deze voorwerpen kan schade aanbrengen aan uw plantenbak.

Stap 4 – Vullen van de SEV plantenbak
Wij adviseren om te allen tijde 20% van de bodem van de plantenbak te vullen met hydrokorrels. De hydrokorrels vormen een ideale drainagelaag, zorgen ervoor dat uw planten goed gaan groeien en geven de wortels houvast. Vul de plantenbak eerst tot een dusdanige hoogte dat de plant net zo hoog in de bak komt te staan als dat deze in zijn plastic kweekpot staat. Plant nu de plant en vul de rest van de plantenbak tot de gewenste hoogte met potgrond die u wilt.

Stap 5 – Verwijderen restant plastic
Nu uw plantenbak beplant is, kunt u het restant van het plastic verwijderen. Let op: u kunt dit plastic niet deponeren in een plastic container omdat er ducttape op bevestigd is.

Nu is uw plantenbak klaar om de komende jaren één echte eyecatcher te zijn in uw tuin.

Winkelwagen 0
Laatst bekeken 0